Innovaties

Innovatieparcours

In 2022 stelt Demo Forest voor het eerst een Innovatieparcours voor die een selectie van innovaties verenigt die door de organisatie werden geselecteerd met de steun van het Franse technische Instituut FCBA.

Voor deze editie werden de 12 volgende materialen geselecteerd, in alfabetische volgorde van de exposanten

Zal later gepubliceerd worden

  • ITS Energy van Bertrix stelt een biomassa warmteinstallatie voor van het type alles-in-één, modulair gebouwd, dat gemakkelijk aan te sluiten is aan de bestaande installatie en dat geconnecteerd is voor een beheer vanop afstand van de bevoorrading. ITS Wood produceert ook 100% Belgische houtskool, met een 100% traceerbare origine en dat milieuvriendelijk is.
  • Ménart zal zijn Excarotor, een nieuwe graafmachine met roterende frees voor de opbouw en het onderhoud van grachten, aan het werk tonen. De grond kan ofwel in een uniforme laag op een grote breedte afgelegd worden ofwel op een smalle strook naast de gracht.
  • Micoforet zal demonstreren met de Pezzolatto PTH 1400/1000 chipper voor grotere werven, die uitgerust is met een trommel met grote inertie en een hydraulisch tegenmes met automatische opening bij aanraking van vreemde voorwerpen.
  • Voor Mioli hebben we de Timbermatic Maps software die de John Deere bosbouwmachines uitrust geselecteerd : deze intelligente mappingsfunctie helpt de bestuurder om de verschillende hopen hout te lokaliseren en de oogstroutes te optimaliseren dankzij een real time synchronisatie tussen de veller en de carrier.
  • Rabaud verhoogt de doeltreffendheid van de werven die brandhout produceren met de Xylopack, om de ordening van de houtblokken te optimaliseren tijdens de plaatsing op paletten, dankzij een hydraulische triller.
  • Stihl stelt een wereldpremière voor met de eerste kettingzaag met elektronische brandstofinjectie : significante verbetering van de prestaties, lager gewicht en minder brandstofverbruik. Deze machine werd ook geselecteerd om deel te nemen aan de Mecanic show.
  • Het Belgische bedrijf Timbtrack introduceert digitale hulpmiddelen voor bosbouwers met het TPM toestel voor digitale opname van metingen tijdens staande cubage metingen: diameter, hoogte, coniciteit, soort, met telkens opname van de GPS-coördinaten die het mogelijk maken om de gegevens ogenblikkelijk door te sturen naar een bosbouwsoftware op kantoor.
  • Vallobre, de Zwitserse fabrikant van gereedschappen voor de bosbouwsector, zal een automatische slijpsysteem voor de kettingen van kettingzagen voorstellen, die het werk aanzienlijk makkelijker maakt en de veiligheid fors verhoogt. Dit systeem is zeer compact en aangedreven in 12 of 24 volt, waardoor het mogelijk is om het systeem in het bos mee te nemen om het slijpen uit te voeren.

ONTDEK DEMO FOREST IN VIDEO

Accès 1> Toegankelijk voor iedereen, zonder reservering
Accès 2> Op reservatie
Accès 3> Op uitnodiging
Accès 4> Prijs: inbegrepen in het toegangsticket voor de beurs
Accès 5> Prijs: betaling bovenop het toegangsticket voor de beurs

Innovation 2 en 3 augustus

Innovation 2 et 3 août

VOLG ONS OP

Youtube
Laatste gepubliceerd video

Onze andere activiteiten

Demo Forest